Ajankohtaista

The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry järjesti vuosittaiset Maskeerauksen SM & Helsinki Bodypainting competition-kilpailun Helsingin Messukeskuksessa I love me- messuilla 21.10.2017-22.10.2017.

Suomen Maskeeraajat Ry palkitsee vuosittain jäsenistöstään henkilön, joka on ansioitunut ja edistänyt maskeerauksen alaa työllään.Vuoden 2017 maskitekopalkinnon sai Kaisa Vanne ylivoimaisella äänimäärällä. Perusteluina kerrottiin seuraavaa:

– Tehnyt omalta osaltaan ison työn tutkintojen eteen ja alan koulutuksen kehittämiseksi.
– Innovatiivisesti tuonut yhteen eri taiteenalojen ihmisiä ja raivannut näin uutta markkina-alaa maskeeraukselle. Tästä hyvänä esimerkkinä Drag Battle.
– Aina positiivinen, avoin ja ystävällinen suhtautuminen jokaista ihmistä kohtaan.

Suomen maskeeraajat ry onnittelee Kaisaa ja kiittää myös huikeasta työstä maskeerausalaa kohtaan. Onnea!

 

Suomen maskeeraajat ry järjesti vuosittaiset maskeerauksen oppilassarjan ja ammattilaissarjan Suomenmestaruuskilpailut I love me -messuilla sunnuntaina 22.10.2017 Messukeskuksessa. Samassa yhteydessä yhdistys jakoi myös elämäntyöpalkinnon.

Tänä vuonna Suomen maskeeraajat ry halusi jakaa myös elämäntyöpalkinnon. Se jaettiin oppilas ja ammattilais-sarjan palkintojen jaon yhteydessä ja tänä vuonna se myönnettiin Riitta Vaaralle. Palkinnon jakoi yhdistyksemme Puheenjohtaja Heidi Kjellman sekä yhdistyksemme hallituksen jäsen Ville Äikäs.

Riitta Vaara toimi tänään kummassakin maskeerauksen sarjassa päätuomarina, joten oli luonnollista, että Riitta osallistui myös palkintojen jakoon. Tämä myös mahdollisti elämäntyöpalkinnon jakamisen salassa pitämisen ja Suomen maskeeraajat ry onnistui siinä.

Riitta sai tietää palkinnon jaosta vasta lavalla, joten yllätys oli taattu!

Tässä myös muutamia mainittuja perusteluita myöntämiselle:

- Riitta on todella pitkän linjan ammattilainen ja hän on kouluttanut vuosien saatossa todella monet luovan alan tekijät, sekä lisäkouluttanut jo alalla olevia maskeeraajia.
- Hän levittää edelleen aktiivisesti oikean sivellintekniikan ilosanomaa!
- Hän on myös ollut vahvasti mukana Suomen maskeeraajat ry:n luomisessa. Sen lisäksi hän on kirjoittanut alan ammattikirjallisuutta (Meikki itselle ja ammatiksi).

Vielä kerran yhdistys onnittelee Riittaa ja kiittää upeasta maskeerauksen hyväksi tehdystä työstä!

Suomen maskeeraajat ry (S.M.Y) järjesti taas vuosittaiset maskeerauksen oppilassarjan ja ammattilaissarjan Suomen-mestaruuskilpailut iloveme - Kauneusmessuilla sunnuntaina 22.10.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

 

Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä lähes 100.

Oppilassarjan aiheena tänä vuonna oli ”Elovena tyttö 2017 ”. Kilpailussa nähtiin hyvin rohkeaa värien käyttöä sekä kansainvälisyyttä. Mielenkiintoisia tulkintoja modernista Elovenasta, jotkut perinteisiä, jotkut odotettujakin. Taustatyö oli tehty hyvin ja layotteihin nähty todella vaivaa. Kisoissa oli myös nähtävissä ammattilaistason tekniikoita.

Tuomaristo oli myös sitä mieltä, että mallivalintoihin olisi ollut hyvä kiinnittää enemmän huomiota, anatomian ja esimerkiksi ihon kunnon suhteen.

Osallistujia oli tänä vuonna 14.

Pisteet ja sijoitukset:

 1. Anna Kilpeläinen,     117 p. International Maker Academy
 2. Jessica Rostedt,       103 p. International Maker Academy
 3. Carla Stenström,       102 p. International Maker Academy
 4. Ronja Tuunainen,          93 p. International Maker Academy
 5. Natalia Hed,                   82 p. Makeup For Ever Academy
 6. Susanna Mielo,              77 p. Makeup For Ever Academy
 7. Melina Mäkelä,               74 p.Omnia
 8. Liis Mitjan,                      69 p. Stadin ammattiopisto
 9. Noora-Maria Tienhaara, 64 p. Omnia
 10. Veera Rantanen,             62p. Stadin ammattiopisto
 11. Katariina Bakcman,        60 p. Etelä-Pohjanmaan opisto
 12. Jenna Järvinen,              60 p. Omnia
 13. Etta Vaanjoensuu,          56 p. Omnia
 14. Julia Mäkinen,                50 p. Omnia

Oppilassarjassa tuomareina olivat Riitta Vaara, Ville Äikäs, Nina Honkanen, Tarja Virmanen ja Juri Silvennoinen.

                                                                                                  

Ammattilaisten sarjassa maskeerauskisan aiheena tänä vuonna oli ”Itsenäisen Suomen sankari”. Tuomaristo oli sitä mieltä, että yleisesti töissä oli nähtävissä laajaa ammatillista osaamista (esimerkiksi: kaikki peruukki, viiksi, parta sekä irto-osa työt),sekä kaikilla oli siistit työpisteet ja välineet. Kilpailijat olivat hyvin myös huomioineet työaikansa. Töissä oli nähtävissä Suomalaisen maskeerauksen kova taso. Tuomariston yllätti työsuunnitelmien heikko taso. Myös töihin kaivattiin lisää kontrastia ja vahvuutta.

Osallistujia oli tänä vuonna 6.

Pisteet ja sijoitukset:

 1. Niko Sahlman, 101 p.
 2. Jonna Härkänen, 100 p.
 3. Tiia Rautio, 93p.
 4. Miia Ollula, 88p.
 5. Heli Mäkisalo, 85p.
 6. Noora Kuusela, 68p.

                     

                     

Ammattilaissarjassa tuomareina olivat Riitta Vaara, Jani Kylmälä, Julius Sepponen, Emma Räsänen sekä Eija Hakkarainen.

Yhteistyössä Suomen Maskeeraajat ry:n kanssa kisoja sponsoroi: Cameleon Face&Bodypaint, Make Up For Ever, Ben Nye, Duroy, Dimora, Joe Blasco ja Carpelan Cosmetics, KC Professional, Diego Dalla Palma, Nicca, Cinema Secrets, Eana Center, Glitter By Elina K, Grimas, Madara, MSCHIC cosmetics, Pieni Sivellinpuoti.

Täältä löydät myös aiheesta messukeskuksen lehdistötiedotteen: 

  Lehdistötiedote                                                                               

Lisätietoja: 

Sihteeri Sini Silfvenius-Bart

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.suomenmaskeeraajat.com

 

Suomen Maskeeraajat ry järjesti Helsingin messukeskuksessa, I love me messuilla jokavuotisen Helsinki Bodypainting competition 2017- kilpailun 21.10.2017.

Helsinki Bodypainting competition on avoin kilpailusarja, johon voivat osallistua kaikkien alojen edustajat kotimaastaan riippumatta.

Bodypaintingin kisa-aiheena oli tänä vuonna " Aurora Borealis- Revontulet". Kisa-aihe valikoitui tänä vuonna mukaillen Suomi 100 teemaa.

Tuomariston mielestä yleisesti kilpailussa oli panostettu mallien rekvisiittaan ja ne tukivat kokonaisuuksia. Kilpailu-aihetta oli myös tulkittu hyvin laajasti, mikä oli samalla erittäin hieno asia, mutta joidenkin töiden kohdalla, eivät töistä avautunut kilpailun teema kilpailijan tarinasta huolimatta tuomaristolle. Tuomaristo otti sen huomioon ja tämä vaikutti töiden  pisteytykseen.Siitä huolimatta kilpailun kärkikolmikko valikoitui yksimielisesti tuomaristolle, joka koostui eri taiteen alojen ammattilaisista. Kilpailutöissä arvioitiin tekniikkaa, kokonaisuutta, taiteellisuutta, siisteyttä sekä värien käyttöä.

Jokaisen kilpailijan työsuunnitelmat ja tarinat hahmosta olivat erittäin hyviä ja mielikuvituksellisia, olivat ne teeman mukaisia tai ei.

Yleisesti kolmiulotteisuutta ja laajempaa värien käyttöä toivottiin myös, koska tänä vuonna kilpailijoilla oli hyvinkin samankaltainen värimaailma.

Kaiken kaikkiaan kaikki kisatyöt olivat hienoja tulkintoja ja upeita taidon näytteitä erilaisista lähestymistavoista bodypaint-taiteeseen.

Pisteet ja sijoitukset:

1. Miia Ollula ja Sanna Riihimäki, 117p.

2. Kai Schön, 99p.

3. Jaana Veronika Kuittinen ja Emma Räsänen, 96p.

4. Valentina Kuula, 82p.

5. Heli Tikkanen, 76p.

6.Mia Tetri, 76p.

7. Anne Stoor ja Riina Jäntti,65p.

8. Liis Mitjan, 58p.

9. Maria Aaltonen,53p.

 

Kisoja tuomaroi: Riina Laine, Tuula Ropponen, Sini Silfvenius-Bart, Vicky Maaranen ja Katri Niemi.

Kisoja sponsoroi yhteistyössä Suomen maskeeraajat ry:n kanssa:

Cameleon, Make up For Ever, Ben Nye, Duroy, Dimora, Joe Blasco, Carpelan cosmetics, Kc Professional, Diego Dalla Palma, Nicca, Cinema secrets, Eana Center, Glitter by Elina K, Grimas, Madara, MSCHIC cosmetics, Pieni Sivellinpuoti.

 

 

 

 

Tänä vuonna järjestämässämme Maskeerauksen SM & Helsinki Bodypainting competitionissa Helsingin Messukeskuksessa, I love me messuilla 21.10-22.10.2017  tuomaroi sarjoittain

Bodypainting sarjan tuomarit:

Riina Laine, päätuomarina. Riina on bodypainting-taiteilija ja maskeeraaja. Bodypaintingin maailmanmestari 2014 ja hän on myös tuomaroinut ympäri maailmaa. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Tuula Ropponen on meikkaaja-maskeeraaja, sekä kampaaja. Suomen mestaruus bodypaintingissä vuosina 2013 & 2014. Suomen mestaruus maskeerauksessa 2010. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Sini Silfvenius-Bart on meikkaaja-maskeeraaja, sekä parturi-kampaaja. Rakastaa luoda kokonaisuuksia maskeerausten ja hiusten parissa, niin lavalle kuin liikkuvaan kuvaan. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen sihteeri ja nettivastaava.

Vicky Maaranen. Vicky on Kuvataiteilija, taide ja vedic art opettaja.

Katri Niemi. Katri on kuvataiteilija, meikkaaja-maskeeraaja, joka arvostaa taidetta mikä kyseenalaistaa tavallisen ajattelun ja tuo todellisuuteemme uutta ja tuoretta tulkintaa jättäen myös katsojalle tilaa tulkintaan.

Maskeerauksen SM- oppilas-sarjan tuomarit:

Riitta Vaara, päätuomarina. Riitta on meikkaaja-maskeeraaja, kouluttaja sekä kirjailija. Riitta on koko elämänsä tehnyt rakastamaansa työtä laaja-alaisesti: opettanut,kaunistanut ja myös rumentanut- tarpeen mukaan. Suomen maskeeraajat ry:n kunniajäsen.

Ville Äikäs on erikoiskosmetologi, meikkaaja- maskeeraaja. Suomen Cidesco:n, sekä Suomen kosmetologien hallitusten jäsen. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen jäsen.

Nina Honkanen on meikkaaja-maskeeraaja, opetustyö on myös Ninan sydäntä lähellä. Suomen maskeeraajat ry:n hallituksen jäsenvastaava.

Tarja Virmanen on maskeeraaja-meikkaaja. Erikoistunut Tv maskeeraukseen ja opetukseen. Kauneuden ja muodin parissa työskennellyt vuodesta 1979. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Juri Silvennoinen. Kauneuden ja muodin konkari, sekä meikkaajia markkinoivan Toimisto makeup-agentuurin omistaja.

Maskeerauksen SM-ammattilaiset sarjan tuomarit:

Riitta Vaara, päätuomarina. Riitta on meikkaaja-maskeeraaja, kouluttaja sekä kirjailija. Riitta on koko elämänsä tehnyt rakastamaansa työtä laaja-alaisesti: opettanut,kaunistanut ja myös rumentanut- tarpeen mukaan. Suomen maskeeraajat ry:n kunniajäsen.

Jani Kylmälä. Maskeerauksen opettaja Esitys-ja teatteritekniikan ammatti-ja erikoisammattitutkinnossa Stadin aikuisopistossa. Jani on työskennellyt uransa aikana niin teatterin, oopperan kuin elokuvienkin parissa.

Emma Räsänen on meikkaaja-maskeeraaja. Kaksinkertainen maskeerauksen Suomen mestari ja vuoden 2017 kasvomaalauksen MM-kilpailujen 6. sija. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Julius Sepponen on MAKE UP FOR EVER Academy- maskeerauskoulun johtaja, sekä freelance maskeeraaja. Hän toimii erityisesti TV-ja elokuva-alalla ja erikoistehosteiden parissa. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Eija Hakkarainen on meikkaaja-maskeeraaja, joka rakastaa luoda illuusioita lavalle tai liikkuvaan kuvaan. Erityisesti sydäntä lähellä on tehostemaskeeraus ja maskeerauksen opettaminen. Suomen maskeeraajat ry:n jäsen.

Maskeerauksen SM kisat 2017 ja Helsinki Bodypainting competition 2017

The Professional Make-up Artists of Finland- Suomen maskeeraajat ry järjestää tänäkin vuonna Maskeerauksen SM- kilpailut ja Helsinki Bodypainting competition 2017- kilpailun Helsingin messukeskuksessa 21.-22.10.2017 välisenä aikana, I love me messujen yhteydessä.

Yhdistyksemme jakaa myös Vuoden maskiteko- palkinnon messuilla vuoden aikana menestyneelle ja ansioituneelle maskeeraajalle. Palkinnosta on järjestetty äänestys Suomen maskeeraajat ry:n jäsenille.

Tämän vuoden kisa-aiheet mukailevat Suomi 100 vuotta teemaa ja tiedossa tuleekin olemaan toinen toistaan upeampia maskeerauksia!

Helsinki Bodypainting competition 2017 aiheena on " Aurora Borealis-Revontulet". Aihe vaatiikin hieman mietintää, jos haluaa tehdä muutakin kuin vain klassista revontulen loistoa iholle. Bodypainting sarja on avoin kaikille osallistujille ja sen voi tehdä joko yksin tai kahden hengen ryhmänä. Kisa käydään lauantaina 21.10.2017

Muut säännöt:

- Airbrush on sallittu.

- Peruukki ja hiuslisäke on sallittu, se pitää kiinnittää etukäteen.

- Irto-osat ovat myös sallittuja, mutta maskeeraus vasta kisan aikana.

- Vartalosta on vähintään maalattava 3/4.

- Rekvisiitta/ Puvustus saa peittää korkeitaan 1/4 vartalosta.

- Työpiirros/ layout pakollinen

- Kaikki värimaskeeraus vasta kisan aikana, mitään ei saa maskeerata ennen kisaa.

- Kisatyöaika 5 tuntia.

Osanottomaksu: 85 euroa.

Maskeerauksen SM-oppilassarjassa kisataan tänä vuonna myös hyvin mielenkiintoisen aiheen parissa. Aiheena on " Elovena-tyttö 2017". Monella meistä Elovena-tyttö tuo joitakin mielikuvia etukäteen, mutta tässä on mahdollisuus toteuttaa sitä omaa mielikuvaa Elovena-tytöstä tätä päivää mukaillen tai antaa täysin mielikuvituksen lentää uusiin ulottuvuuksiin. Kisa käydään sunnuntaina 22.10.2017.

Muut säännöt:

- Drag sallittu.

- Hiuslisäke tai peruukki sallittu, kiinnitys etukäteen.

- Irtoripset sallittu, mutta kiinnitys vasta kisan aikana.

- Kaikki värimaskeeraus vasta kisan aikana, mitään ei saa maskeerata etukäteen.

- Kampauksen saa tehdä etukäteen valmiiksi.

- Työpiirros/ layout pakollinen

- Huomio kokonaisuus, myös puvustus hahmolle!

- Kisatyöaika 90 min.

Sarjaan voi osallistua kaikki kosmetologi-, parturi/kampaaja sekä maskeeraaja opiskelijat oppilaitoksista.

Osanottomaksu: 65 euroa.

 

Maskeerauksen SM- ammattilaissarjan aiheena on "Itsenäisen Suomen sankari". Aihe antaa hyvinkin laajan skaalan ammattilaiselle toteuttaa se oma näkemys Itsenäisen Suomen sankarista. Kisa käydään sunnuntaina 22.10.2017.

Muut säännöt:

- Drag sallittu

- Irto-osat sallittu, maskeeraus vasta kisan aikana.

-  Kaikki värimaskeeraus vasta kisan aikana, mitään ei saa maskeerata etukäteen.

- Kampauksen saa tehdä etukäteen.

- Peruukki/ hiuslisäke sallittu, mutta kiinnitys etukäteen.

- Irtoripset sallittu, kiinnitys vasta kisan aikana.

- Työpiirros/layout pakollinen

- Huomioi asukokonaisuus ja mahdollinen rekvisiitta.

- Kisatyöaika 90 min.

Sarjaan voi osallistua kaikki valmistuneet maskeeraajat, kosmetologit ja parturi-kampaajat.

Osanottomaksu: 85 euroa.

Paikkoja on kisoihin rajallinen määrä. Paikat täytetään ilmottautumisjärjestyksessä.

Viimeinen ilmottautuminen 30.9.2017 mennessä. Ilmottautumisen yhteydessä on liitettävä täydelliset yhteystiedot ja opiskelu/työpaikka, sekä sarja mihin haluat osallistua.

Lisätiedot ja ilmottautumiset sähköpostise sihteerille osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmottautuminen on otettu vastaan, kun saat sihteeriltä paluuviestin.

Ystävällisin terveisin: Sihteeri Sini Silfvenius-Bart

 

 

 

 

Jussi palkinnot jaettiin tänä vuonna perjantaina 24.3.2017 ja parhaan maskeeraussuunnittelun voitti Salla Yli-Huopa elokuvasta Hymyilevä mies. Onnittelut Sallalle!

Täältä näet kaikki tämän vuoden Jussi voittajat!

Jussi ehdokkaat vuoden 2016 elokuvista on julkistettu ja maskeeraussuunnittelusta on ehdokkaana:

Salla Yli-Luopa / HYMYILEVÄ MIES
Anna Elo & Mika Rättö / SAMURAI RAUNI REPOSAARELAINEN
Pia Mikkonen / TYTTÖ NIMELTÄ VARPU

Jussi-voittajat julkistetaan Jussi-juhlassa Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa perjantaina 24.3.2017.

Kaikki Jussi ehdokkaat näet täältä!

 

 

Ammattilaisten sarjassa maskeerauskisan aiheena tänä vuonna oli ”Masquerade”. Sarjan taso oli kirjava ja kilpailussa nähtiin hienoja kokonaisuuksia ja erilaisia lähestymistapoja aiheeseen. Työsuunnitelmat olivat inspiroivia ja työskentely ja asenne oli hyvin ammattimaista.
 
Tuomarit kaipasivat selvempiä tuoteselosteita työsuunnitelmaan, koska on kyseessä erikoisefektituotteet. Osallistujia oli tänä vuonna 8.
 
Pisteet ja sijoitukset:
1. Tiia Rautio, Helsinki 97p.
2. Isa Koskelainen, Helsinki 96p.
3. Elina Kymäläinen, Tampera 91p.
4. Enni Tapionkaski, Vantaa 86p.
5. Laura Salo, Helsinki 80p.
6. Heli Tikkanen, Turku 62p.
7. Vilma Mäkitalo, Tampere 53p.
8. Merike Pesonen, Mikkeli 29p.
 
Ammattilaissarjassa tuomareina olivat elokuvamaskeeraaja Mari Vaalasranta, 1. Jussi-palkinnonkin saanut elokuvamaskeeraaja Riikka Virtanen, meikkaaja-maskeeraaja Julius Sepponen, Vuoden maskiteko 2015 saanut Kaarina Kokkonen, meikkaaja-maskeeraaja Miia Ollula. Päätuomarina toimi S.M.Y:n kunniajäsen ja perustajajäsen Kaarina Kokkonen.
 
Oppilassarjan aiheena tänä vuonna oli ”Red Carpet”. Kilpailussa nähtiin hyvin monen tasoisia töitä. Sarjassa oli paljon klassisia töitä ja muutama eri näkökulmasta käsitelty kilpailuaihe. Kiehtovalta aiheelta odotettiin kuitenkin vieläkin enemmän heittäytymistä ja värikkyyttä. Tuomarit kehottivat jatkossa kiinnittämään huomiota vielä anatomiaan ja käyttämään hyväksi mallin jo olemassa olevia kasvonpiirteitä ja ihon kuulautta. Lisää rohkeutta toivottiin. Osallistujia oli tänä vuonna 17.
 
Pisteet ja sijoitukset:
1. Jere Sivonen, International Maker Academy, Helsinki 98p.
2. Katriina Havana, Omnia, Espoo 89p.
3. Betty Stolt, Make Up For Ever Academy, Helsinki, 87p.
4. Minja Hynynen, International Maker Academy, Helsinki 85p.
5. Eeva-Maria Häkkinen, International Maker Academy, Helsinki, 82p.
6. Matleena Kallio, Etelä-Pohjanmaan opisto, Ilmajoki 76p.
7. Annukka Pakisjärvi, Make Up For Ever Academy, Helsinki 73p.
8. Veera Kaijanen, Make Up For Ever Academy, Helsinki 68p.
9. Tanja Niemeläinen, Stadin Ao, Helsinki 64p.
9. Emmi Salo, Omnia, Espoo 64p.
10. Emma Sandberg, Etelä-Pohjanmaan opisto, Ilmajoki 62p.
11. Maiju Korhonen, Stadin Ao, Helsinki 61p.
12. Niko Sahlman, Stadin Ao, Helsinki, 55p.
13. Nonglak Saarelainen, Stadin Ao, Helsinki 50p.
13. Mariia Serous, Omnia, Espoo 50p.
14. Emma Korpela, Omnia, Espoo 47p
14. Merja Puntala, Etelä-Pohjanmaan opisto, Ilmajoki 47p.
 
Oppilassarjassa tuomareina olivat yhdistyksen koulutusvastaava, meikkaaja ja kampaaja Heidi Hurme, meikkaaja-maskeeraaja Kay Borgström, Drag artisti NikoLa, meikkaaja-maskeeraaja Emma Räsänen, maskeeraaja Heidi Kjellman. Päätuomarina toimi S.M.Y:n hallituksen jäsen Heidi Hurme.
 
Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä lähes 80.
 
Kisojen sponsoreina toimi mm. Cameleon Face & Bodypaint, Make Up For Ever, Royal Pink, Cutrin, Nordic Beauty Import, Ben Nye, Duroy, Joe Blasco Ardell/Consult Lady, Make Up Store, KC Professionals, Flormar, Schwartzkopf, Cinema Secrets, Mehron, Grimas, Carpelan cosmetics, Dimora, Make Up For Ever Academy.
 
Lisätietoja: Suomen maskeeraajat ry, sihteeri Susana Martinez Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. www.suomenmaskeeraajat.com
 

Bodypaintingin SM-kilpailut ratkottiin I love me -messuilla

Vuosittaiset bodypaintingin suomenmestaruuskilpailut järjestettiin I love me -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 22.10.2016.
 
Helsinki Bodypainting Competition on avoin kilpailusarja, johon voivat osallistua kaikkien alojen edustajat myös ulkomailta. Kilpailun järjestää The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry.
 
Bodypainting -kisan aiheena oli tänä vuonna ”Steampunk”. Yleinen taso bodypaintingissa on vuosien varrella noussut Suomessa. Airbrushia ei käytetty tänä vuonna ollenkaan, tekniikat olivat perinteisempiä ja värejä oli käytetty mukavasti, kärkikolmikko erottui selkeästi. Töissä oli uusia lähestymistapoja steampunk- tyylillä.
 
Kilpailun voitto meni Helsinkiin, Emma Marttiselle ja Anna Siposelle. Voittajatyö erottui joukosta, ja oli teknisesti päivän paras. Oivaltava tarina oli tuotu tähän päivään ja teemaan sopivasti. Perinteisestä steampunk tyylistä poikkeavat värit tukivat tarinaa. Työssä oli käytetty monipuolisesti eri tekniikoita, värit olivat puhtaat ja häivytykset hienot.
 
Pisteet ja sijoitukset:
1. Emma Marttinen ja Anna Siponen, Helsinki 123p.
2. Elina Kymäläinen, Tampere 103p.
3. Valentina Kuula, Helsinki 100p.
4. Emma Räsänen ja Jaana Kuittinen, Helsinki 91p.
5. Jasmiina Korhonen ja Meri Morander, Helsinki 90p.
6. Henna-Riikka Palokangas ja Petra Stenman, Helsinki 89p.
7. Heli Tikkanen, Turku 85p.
8. Iida-Maria Riihiluoma, Turku 81p.
9. Kai Schön, Viro 74p.
9. Tytti Tiainen ja Jonna Nikitin, Jyväskylä 74p.
10. Katri Mäkynen, Helsinki 69p.
11. Elina Juurinen, Espoo 66p.
12. Katjaana Rajala ja Eveliina Solin,  Helsinki 65p.
13. Viivika Veide, Viro 62p.
14. Tiia Karstu ja Mariel Hynynen, Vantaa 60p.
15. Tekla Vähärautio, Oulu 58p.
16. Elvi Jarzak, Kirkkonummi 55p.
17. Jonna Härkänen, Hyvinkää 50p.
 
The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry jakaa myös vuosittain maskeerausalan tunnustuspalkinnon henkilölle, joka on kuluvan vuoden tai elämäntyönsä aikana tuonut ammattikuntaansa esille tai on muutoin ammatissaan ansiokkaasti menestynyt.
 
Vuoden 2016 maskitekopalkinnon sai Riikka Virtanen ylivoimaisella äänimäärällä.
 
”Riikka Virtanen on tehnyt huiman uran elokuva-alan maskeeraajana. Hän on monipuolinen ja sinnikäs uranuurtaja. joka on tehnyt upeaa työtä kautta linjan ja vienyt erityistehosteosaamisen uudelle tasolle. Hän on pitkästä urasta huolimatta kiinnostunut jatkuvasti kehittämään ammattitaitoaan. Virtanen on rautainen ammattilainen joka pitää aina kollegoidensa puolia.”
 
Tänä vuonna yhdistys jakoi myös maskeerauksen elämäntyöpalkinnon, jonka sai Raili Hulkkonen, yli 50 vuotta kestäneestä työstä meikkaus- ja maskeerausalalla.
 
Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 90.
 
Helsinki Bodypainting Competition -kisan sponsoreina toimivat Cameleon Face&Bodypaint, Make Up For Ever, Royal Pink, Cutrin, Nordic Beauty Import, Ben Nye, Duroy, Joe Blasco Ardell/Consult Lady, Make up store, KC Professionals, Flomar, Schwartzkopf, Cinema Secrets, Mehron, Grimas.
 
Lisätietoja:
Susana Martinez
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.suomenmaskeeraajat.com
 

webdesign bahama.digital