Tee av-tekijänoikeussopimus

 Tv-tuotannoissa töitä tekevä maskeeraussuunnittelija – tee av-tekijänoikeussopimus!              Kopioston valtuutuspalvelu punainen RGB
 

Teetkö maskeeraussuunnittelua televisio-ohjelmiin tai elokuviin? Jos toimit maskeeraussuunnittelijana tv-tuotannoissa tai elokuvissa, tee Kopioston av-tekijänoikeussopimus Suomen maskeeraajat ry:n kanssa. Kun solmit sopimuksen, Kopiosto valvoo puolestasi televisio-ohjelmien jälkikäyttöön liittyviä oikeuksiasi ja etujasi.

Kopiosto valvoo sinun etuasi.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto valvoo puolestasi tekemiesi televisio-ohjelmien ja elokuvien käyttöä silloin, niitä tallennetaan tai käytetään esimerkiksi opetuksessa.

Tekijänoikeuden suojaamia teoksia, kuten televisio-ohjelmia, saa pääsääntöisesti käyttää vain tekijöiden luvalla. Kopiosto myy lupia televisio-ohjelmien jälkikäyttöön, joka tarkoittaa esimerkiksi ohjelmien käyttöä verkkotallennuspalveluissa tai opetustilanteissa. Kopioston lupia hankkivat muun muassa oppilaitokset, julkishallinto ja kaapelioperaattorit.

Kopiosto toimii linkkinä teosten tekijöiden ja käyttäjien välillä ja huolehtii lupien myöntämisestä sekä teosten käytön valvonnasta tekijöiden puolesta. Televisio-ohjelmat ja elokuvat ovat monien eri luovan alan ammattilaisten yhteisteoksia, ja niiden tekijöiden on käytännössä mahdotonta sopia itse erikseen teostensa käytöstä. Tekijöiden kannattaa siis myöntää massakäyttöä varten tarvittavat luvat Kopioston kautta.

Mikä av-tekijänoikeussopimus?

Kopiosto myy televisio-ohjelmien käyttölupia luovan alan ammattilaisten antamien
av-tekijänoikeussopimusten nojalla. Kun teet av-tekijänoikeussopimuksen, Kopiosto valvoo sinun puolestasi, että tekemiäsi televisio-ohjelmia käytetään luvallisesti ja tekijänoikeuksiasi kunnioitetaan.

Av-tekijänoikeussopimuksen tekeminen vahvistaa taloudellista asemaasi televisiossa esitettävien ohjelmien tekijänä sekä määräysvaltaasi omiin teoksiisi ja lähioikeuden suojaamiin esityksiisi ja niiden tallenteisiin.

Tee av-tekijänoikeussopimus Suomen maskeeraajat ry:n kanssa.

Av-tekijänoikeussopimus solmitaan Kopioston jäsenjärjestön kanssa. Suomen maskeeraajat ry edustaa maskeeraussuunnittelijoita Kopiostossa, joten tee av-tekijänoikeussopimuksesi Suomen maskeeraajat ry:n kanssa.
Voit antaa av-tekijänoikeussopimuksen Suomen maskeeraajat ry:lle, vaikka et ole sen jäsen.

Tee av-tekijänoikeussopimus näin:

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla.
1.    Rekisteröidy Kopioston valtuutuspalveluun osoitteessa https://kopiostoextra.fi/valtuudet
2.    Klikkaa Anna uusi valtuutus -kuvaketta
3.    Valitse jäsenjärjestöksi Suomen maskeeraajat ry
4.    Tallenna av-tekijänoikeussopimus

Lue lisää av-tekijänoikeussopimuksesta

Jotta tulevaisuudessa olisi mahdollista saada maskeeraussuunnittelijana tekijänoikeuskorvauksia teoskynnyksen ylittävistä teoksista tv- tuotannoista, huolehdithan että tuotantoyhtiön kanssa solmimassasi sopimuksessa lukee oikeuksien luovutuskohdassa erikseen " edellä mainitut oikeuksien luovutukset eivät kuitenkaan koske kollektiivisesti hallinnoituja oikeuksia."  Sen lisäksi tuotantoyhtiön pitää nimetä sinut erikseen nimeltä maskeeraussuunnittelijaksi Kopiostolle toimitettavaan tuotantoyhtiön raporttiin.

Huomioithan myös, että Suomen maskeeraajat ry on Kopioston jäsenjärjestö. Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita vielä sitä, että maskeeraussuunnittelijat saavat korvauksia täytettyään yllä olevan sopimuksen. Asiaan liittyvät neuvottelut ovat vielä kesken. Kaikesta huolimatta sopimus kannattaa jo nyt solmia.

© The Professional Make-up Artists of Finland | Suomen maskeeraajat ry

Tietosuojaseloste

webdesign bahama.digital