Helsinki Bodypainting Competition 2016

Bodypaintingin SM-kilpailut ratkottiin I love me -messuilla

Vuosittaiset bodypaintingin suomenmestaruuskilpailut järjestettiin I love me -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 22.10.2016.
 
Helsinki Bodypainting Competition on avoin kilpailusarja, johon voivat osallistua kaikkien alojen edustajat myös ulkomailta. Kilpailun järjestää The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry.
 
Bodypainting -kisan aiheena oli tänä vuonna ”Steampunk”. Yleinen taso bodypaintingissa on vuosien varrella noussut Suomessa. Airbrushia ei käytetty tänä vuonna ollenkaan, tekniikat olivat perinteisempiä ja värejä oli käytetty mukavasti, kärkikolmikko erottui selkeästi. Töissä oli uusia lähestymistapoja steampunk- tyylillä.
 
Kilpailun voitto meni Helsinkiin, Emma Marttiselle ja Anna Siposelle. Voittajatyö erottui joukosta, ja oli teknisesti päivän paras. Oivaltava tarina oli tuotu tähän päivään ja teemaan sopivasti. Perinteisestä steampunk tyylistä poikkeavat värit tukivat tarinaa. Työssä oli käytetty monipuolisesti eri tekniikoita, värit olivat puhtaat ja häivytykset hienot.
 
Pisteet ja sijoitukset:
1. Emma Marttinen ja Anna Siponen, Helsinki 123p.
2. Elina Kymäläinen, Tampere 103p.
3. Valentina Kuula, Helsinki 100p.
4. Emma Räsänen ja Jaana Kuittinen, Helsinki 91p.
5. Jasmiina Korhonen ja Meri Morander, Helsinki 90p.
6. Henna-Riikka Palokangas ja Petra Stenman, Helsinki 89p.
7. Heli Tikkanen, Turku 85p.
8. Iida-Maria Riihiluoma, Turku 81p.
9. Kai Schön, Viro 74p.
9. Tytti Tiainen ja Jonna Nikitin, Jyväskylä 74p.
10. Katri Mäkynen, Helsinki 69p.
11. Elina Juurinen, Espoo 66p.
12. Katjaana Rajala ja Eveliina Solin,  Helsinki 65p.
13. Viivika Veide, Viro 62p.
14. Tiia Karstu ja Mariel Hynynen, Vantaa 60p.
15. Tekla Vähärautio, Oulu 58p.
16. Elvi Jarzak, Kirkkonummi 55p.
17. Jonna Härkänen, Hyvinkää 50p.
 
The Professional Make-up Artists of Finland – Suomen maskeeraajat ry jakaa myös vuosittain maskeerausalan tunnustuspalkinnon henkilölle, joka on kuluvan vuoden tai elämäntyönsä aikana tuonut ammattikuntaansa esille tai on muutoin ammatissaan ansiokkaasti menestynyt.
 
Vuoden 2016 maskitekopalkinnon sai Riikka Virtanen ylivoimaisella äänimäärällä.
 
”Riikka Virtanen on tehnyt huiman uran elokuva-alan maskeeraajana. Hän on monipuolinen ja sinnikäs uranuurtaja. joka on tehnyt upeaa työtä kautta linjan ja vienyt erityistehosteosaamisen uudelle tasolle. Hän on pitkästä urasta huolimatta kiinnostunut jatkuvasti kehittämään ammattitaitoaan. Virtanen on rautainen ammattilainen joka pitää aina kollegoidensa puolia.”
 
Tänä vuonna yhdistys jakoi myös maskeerauksen elämäntyöpalkinnon, jonka sai Raili Hulkkonen, yli 50 vuotta kestäneestä työstä meikkaus- ja maskeerausalalla.
 
Suomen maskeeraajat ry on perustettu vuonna 1989 ja sen jäsenistöön kuuluu Suomen alan huiput. Sen tehtävänä on edistää suomalaista maskeeraustaidetta, olla alan ammattilaisten yhdistävänä foorumina sekä järjestää koulutuksia ja kursseja jäsenistön ammattitaidon kasvattamiseksi. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä noin 90.
 
Helsinki Bodypainting Competition -kisan sponsoreina toimivat Cameleon Face&Bodypaint, Make Up For Ever, Royal Pink, Cutrin, Nordic Beauty Import, Ben Nye, Duroy, Joe Blasco Ardell/Consult Lady, Make up store, KC Professionals, Flomar, Schwartzkopf, Cinema Secrets, Mehron, Grimas.
 
Lisätietoja:
Susana Martinez
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.suomenmaskeeraajat.com
 

© The Professional Make-up Artists of Finland | Suomen maskeeraajat ry

Tietosuojaseloste

webdesign bahama.digital